“Dát ik zou gaan schrijven stond al in mijn vroege levensjaren vast, alleen het onderwerp waarover is een verrassing gebleken. Op school schreef ik vooral opstellen en werkstukken over kinderen in sloppenwijken, mensenrechten en de ontwikkeling van Congo. Niet echt standaard. Het maakte wel dat ik koos voor een studie Sociale Geografie, met als hoger doel: schrijven over de wereld.

Het werkte: ik leerde over conflicten, politiek en internationale samenwerking, reisde veel en vond een fantastische stage op een redactie in Amsterdam. Ik mocht artikelen schrijven over Afghanistan en Afrika, mensen interviewen en mee naar Den Haag. Ontmoette ministers, ja zelfs de Koning, toen nog Prins. En alles op mijn pumps, waaraan ik zo gehecht was.

Toen ontmoette ik mijn boer. Een werelds exemplaar. Slim, bereisd, knap. Ontzettend knap. Zijn passie voor het bedrijf waar hij werkte ontroerde me, een nieuwe wereld ging voor me open. In het weekend verzorgde ik de kalfjes, we stonden samen om zes uur op. Allebei hielden we van de ochtenduren, het buitenleven en van een Belgisch biertje na het werk. Ik wist dat ik mijn man gevonden had, maar nog niet welk leven daar bij zou gaan horen.” (Uit: Pumps op het platteland, 2017)

Een leven vol verhuizingen, weet ik nu. In de zoektocht naar een eigen boerderij hebben we inmiddels in Echten (Dr.) en Weesp (NH) gewoond. Eind 2020 zijn we aanbeland op Boerderij Achtervennen in Ilpendam (NH). Hier hopen we de komende jaren het bedrijf over te nemen van de familie Hoogendoorn, te wortelen en vooral: te blijven. Jurre en ik zijn inmiddels ook de ouders van Olle (7), Joris (5) en Roos (3), die op de boerderij in Drenthe geboren zijn. Vooral Roos vindt het erg leuk om mee te helpen op de boerderij.

Sinds onze verhuizing naar Drenthe in 2013 werk ik mee op het erf. Ik verzorg de communicatie en de afzet van onze biologische boerderijproducten. Daarnaast schrijf ik een wekelijkse column over het leven op de boerderij. Deze wordt geplaatst in de Nieuwe Oogst, krant van LTO Nederland. In 2017 is een eerste bundel, getiteld ‘Pumps op het platteland’ uitgebracht.