Samen met Jurre en onze drie kinderen wonen we sinds 2020 op Boerderij Achtervennen in Ilpendam. Een biologische melkveehouderij, met 55 koeien en 40 stuks jongvee op 55 hectare natuurgrond. De koeien lopen van april tot november buiten in de wei en eten gras (vers of ingekuild van eigen land), aangevuld met krachtvoer.

Ook op onze vorige boerderij in Weesp werkten we biologisch, in Drenthe zelfs biodynamisch. Een biologische bedrijfsvoering vinden we belangrijk, omdat we de aarde vruchtbaar en gezond willen houden voor toekomstige generaties. Daarom gebruiken we geen kunstmest of kunstmatige bestrijdingsmiddelen. De verzorging van de bodem, planten en dieren staat centraal en de kringloop binnen het bedrijf is erop gericht gezond voedsel voor mens én dier te produceren zonder aantasting van de leefomgeving.

In het verlengde ervan streven we naar duurzaamheid. Op de daken van ons huis en de stal liggen 158 zonnepanelen die elektriciteit opwekken. Zonneboilers verwarmen het water en een warmtepomp verwarmt sinds 2017 de boerderijwoning.

Wil je meer weten over wat biologisch inhoudt of feitjes over de koeien lezen, bekijk dan het koeienalfabet.